Veelgestelde vragen
-
Een tattoo heeft meestal 2-3 weken nodig om te genezen aan de oppervlakte. De diepere lagen van de huid kunnen echter langer nodig hebben om volledig te herstellen zo rond de 6 tot 8 weken. Mocht je een ontsteking of infectie krijgen kan het genezingsproces nog langer duren.
-
Volg de instructies die je krijgt van je tatoeëerder of die je hier op de site kan vinden. In het kort: hou het schoon, blijf eraf, vermijd direct zonlicht en zwemmen.
-
Het is beter om zware inspanning en sporten te vermijden in de eerste paar dag. Dit om zweten , irritatie en een vieze omgeving te voorkomen. Maar lichte inspanning is geen probleem, zorg ervoor dat je tattoo tijdens het sporten schoon en beschermd blijft.
-
Het wordt afgeraden om een tattoo te laten zetten als je ziek bent, omdat je immuunsysteem al bezig is met iets anders, dit kan het genezingsproces van de tattoo beïnvloeden.
-
Dit wordt meestal afgeraden, omdat er een klein risico is op infectie en omdat het lichaam gevoeliger kan reageren tijdens deze periode.
-
Een tattoo is een open wond en brengt altijd risico’s met zich mee. Raadpleeg een arts als het na een paar dagen nog steeds erg pijnlijk, rood en gezwollen is en er geen verlichting optreedt. En/of als er groene of gele vloeistof die uit je tatoeage komt en/of als je hoge koorts hebt.
-
Zodra je tattoo genezen is, gebruik je altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF (50!) om vervaging te voorkomen. Tijdens het genezingsproces moet je direct zonlicht volledig vermijden.
-
Het is beter om overmatig alcohol gebruik te vermijden, zowel vóór als na het tatoeëren. Alcohol verdunt het bloed, wat het bloeden tijdens het zetten kan verergeren en de genezing kan vertragen. Ook is een kater niet handig omdat je lichaam dan daarmee bezig is en minder met de tattoo genezing.
-
Dit duurt meestal 2-4 weken. Water kan bacteriën bevatten die infecties kunnen veroorzaken. Je kan pas weer zwemmen als de tattoo volledig genezen is. Douchen mag uiteraard wel.
-
Ja zeker, oude tattoos kunnen vaak worden opgefrist of bijgewerkt. Dit hangt af van de staat van de tattoo en je huid. Overleg met je tatoeëerder voor advies. Ook zijn coverups over oude tattoos mogelijk, maar dan ben je wel beperkt in het design. Ook moet de nieuwe tattoo een stuk groter zijn om de oude tattoo netjes te kunnen coveren, volg het advies van je tatoeëerder.
-
Niets! Laat de korstjes vanzelf loskomen. Krabben of wrijven kan de inkt beschadigen en littekens veroorzaken. Houd de huid gehydrateerd met een aanbevolen zalf.
-
Allergieën voor tattoo-inkt zijn heel zeldzaam, maar kunnen voorkomen, symptomen zijn jeuk, roodheid of zwellingen die niet verdwijnen. Raadpleeg een arts als je een allergische reactie vermoedt
-
Ja, tattoos kunnen na verloop van tijd vervagen door blootstelling aan zonlicht, wrijving of natuurlijke huidveroudering. Bescherm je tattoo met zonnebrand en goede verzorging. Als je tattoo vervaagd is kan dit ook altijd bijgewerkt worden.
-
Een blowout ontstaat wanneer inkt zich buiten de lijnen verspreidt, meestal door te diep tatoeëren. Dit kan soms gecorrigeerd worden met een cover-up of laserbehandeling.
-
Bekijk de verschillende portfolio’s en kies iemand waarvan de stijl je echt aanspreekt. Als je het spannend vindt of het is je eerste tattoo kan je ook deze persoon een tijdje volgen op social media om te kijken of deze persoon bij jou past.
-
Ja dit kan prima, maar het hangt wel af van het soort litteken en het litteken moet ook volledig genezen zijn, echt wel 1,5 tot 2 jaar. Overleg altijd met een medisch specialist voordat je dit wil gaan doen en vraag advies aan je tatoeëerder over het ontwerp, niet alle stijlen zijn geschikt om over littekens heen te zetten.
-
Veel mensen kiezen de herfst of winter, omdat je huid minder wordt blootgesteld aan de zon en zwemmen gemakkelijker te vermijden is tijdens het genezingsproces. Maar ook in de zomer en lente kan je prima een tattoo laten zetten hoor, als je de tattoo maar een paar weken beschermd tegen de zon.
-
Nee dit kan niet, dit wordt meestal afgeraden omdat moedervlekken belangrijk zijn voor het monitoren van huidgezondheid. Een tatoeëerder zal altijd om de moedervlek heen werken.
-
Ja, lichte roodheid en zwelling zijn normaal de eerste paar dagen. Als dit langer aanhoudt of erger wordt, kan dit wijzen op een infectie, en moet je een arts raadplegen.
-
De kosten zijn afhankelijk van de grootte, de complexiteit, de stijl en de tatoeëerder. Een kleine simpele tattoo zal bij ons rond de 120 a 150 euro kosten (hier zit het eventuele bijwerken meestal bij inbegrepen) maar een grote tattoo kost uiteraard meer en een hele sleeve natuurlijk nog veel meer, neem altijd contact op met de tatoeëerder van jou keuze voor een prijs indicatie. Als jij duidelijk aangeeft wat voor tattoo je wilt, op welke plek en hoe groot, dat kunnen wij jou vertellen wat dit kost. Een prijs indicatie is altijd vrijblijvend!
Tip: Meerdere tattoos in 1 sessie of flash designs zijn goedkoper!
-
Een tattoo is volledig genezen wanneer de huid glad is en vrij van korstjes, roodheid en gevoeligheid is. Dit duurt meestal 4-6 weken, afhankelijk van de grootte en locatie.
-
Dit kan, maar niet alles is mogelijk, tattoos op deze plekken zullen altijd bijgewerkt moeten worden en dit is in deze gevallen niet gratis. De inkt blijft op deze plekken door de wrijving, beweging en de soort huid niet goed zitten. Fijne lijnen en veel details zijn op deze plekken ook niet mogelijk. Ook moet je er rekening mee houden dat op sommige plekken de inkt nooit pakt.
-
Ja, tijdens het genezingsproces kan een tattoo er doffer of vervaagd uitzien. Dit is meestal tijdelijk, omdat de huid aan het herstellen is en oude huidlagen loslaten. Een genezen tattoo is ook altijd iets lichter dan een vers gezette.
-
Geen probleem! Wij maken altijd graag iets voor je op maat. Vraag 1 van onze artiesten om advies, als het iets is waar wij je niet mee kunnen helpen, zullen wij altijd een andere artiest aanraden.
-
Mogelijke risico’s zijn ontstekingen, infecties, allergische reacties, littekens. Zorg dat je op de hoogte bent van de risico’s voordat je een tattoo laat zetten. Kijk hiervoor op de website van de rivm. https://www.rivm.nl/documenten/lchv/risicos-tatoeages-pmu
-
Vanwege onze concentratie en de privacy van onze klanten willen we graag dat je alleen naar je afspraak komt. Mocht je om medische redenen iemand mee willen nemen dan kan dat uiteraard wel.